Bergitha

Da Norheim går ble etablert av Gerhardt og Anna Bergitha Olsen i 1918, plantet de rabarbra. Denne var hentet fra Gerhardts far som da bodde på Finnsæter 1,5 kilometer fra Teigan. denne rabarbraen lever i beste velgående enda, og det er denne stammen vi har benyttet til å lage en rabarbra åker. Rabarbraen er en fantastisk plante, som er værhard og trives godt i vårt miljø. rabarbraen er faktisk like sur som sitron, og er en god motvekt til vårt gode humør. Den skaper likevekt på gården.

Anna Bergitha var den første kvinne til å regjere på Norheim gård og ledet gården med en kjærlig hånd hvor alle var velkommen, familie og venner stod i sentrum. Bergitha er vårt vinmerke og reflekterer de verdiene som har vært nedfelt i vår families arv gjennom flere århundrer. 

På Teigan ønsker vi å benytte potensialet i de naturlige forutsetningene, og i desember 2021 fikk vi kommunalt løyve til å produsere frukt- og bærvin. iløpet av nær fremtid blir vi å åpne vinutsalg og selge vin under navnet Bergitha. 
Velkommen til oss!
Kontakt oss for smaksprøver, bestilling eller informasjon